9 Σεπ 2015

Τα καταπληκτικά οφέλη του μηλόξυδου και του μελιού για την υγεία μας

Τα καταπληκτικά οφέλη του μηλόξυδου και του μελιού για την υγεία μας
Δεν έχουν προβληθεί όσο θα έπρεπε από εφημερίδες, περιοδικά και ιστοσελίδες  κοινωνικής δικτύωσης, τα οφέλη που μπορεί να προσδώσει η κατανάλωση μηλόξυδου και μελιού.

Ακόμη και αν χρησιμοποιηθούν από μόνα τους, το καθένα επιφέρει μερικά καταπληκτικά οφέλη για την υγεία του σώματος. Το μηλόξυδο είναι πολύ ευεργετικό  για την υγεία του πεπτικού συστήματος. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί τοπικά για τη θεραπεία διαφόρων παθήσεων του δέρματος και σε διάφορες άλλες περιπτώσεις, όπως εγκαύματα, πιτυρίδα ή μικρής σημασίας κοψίματα και γρατζουνιές. 

Το μέλι έχει χρησιμοποιηθεί ευρέως από την εποχή των αρχαίων Αιγυπτίων για τις θεραπευτικές του ιδιότητες  και ακόμη και σήμερα είναι ένα σημαντικό όπλο για την αντιμετώπιση εγκαυμάτων ή διαβητικών ελκών.

Φυσικά οι ιστοσελίδες που ασχολούνται με την  υγεία δεν είναι πλήρως ενημερωμένες και δεν παρέχουν αρκετά στοιχεία για τις δύο καταπληκτικές αυτές ουσίες. Ωστόσο, όταν το μηλόξυδο και το μέλι χρησιμοποιούνται σε συνδυασμό, οι θεραπευτικές τους δυνάμεις αναπτύσσονται ακόμη περισσότερο και μπορούν να δράσουν υποστηρικτικά στη βελτίωση την υγείας με καταπληκτικό τρόπο

Καταπολέμηση φλεγμονών
Δεν αποτελεί έκπληξη, αυτό το οποίο φαίνεται ότι καταφέρνει ο συνδυασμός του μελιού και μηλόξυδου, δηλαδή η αντιμετώπιση των φλεγμονών στο σώμα.
Ο συνδυασμός αυτός μπορεί να βοηθήσει στην καταπολέμηση των χρόνιων καταστάσεων φλεγμονών, όπως η αρθρίτιδα ή η ελκώδης κολίτιδα και στην πρόληψη της εμφάνισης άλλων σοβαρών χρόνιων παθήσεων, όπως ο διαβήτης ή καρδιακή νόσο. 

Καλύτερη πέψη
Αυτός ο συνδυασμός (μέλι-μηλόξυδο) είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να βελτιώσει την πέψη και λειτουργεί με διάφορους τρόπους για να επιτευχθεί αυτό. Είναι πολύ αποτελεσματικό για τη θεραπεία και την πρόληψη διαφόρων ανεπιθύμητων  προβλημάτων, όπως η καούρα, η γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση και η υπερβολική οξύτητα του στομάχου. Μπορεί να βοηθήσει στην αντιμετώπιση της χρόνιας δυσκοιλιότητας και να βοηθήσει ακόμη και τη στοματική υγεία και να λύσει σ’ ένα βαθμό το πρόβλημα της δυσάρεστης αναπνοής. Είναι, εν ολίγοις, ένα μεγάλο τονωτικό για ολόκληρο το πεπτικό σύστημα. 

Για καλύτερη καρδιά
Αυτό το δυναμικό δίδυμο είναι επίσης σε θέση να βελτιώσει την υγεία της καρδιάς. Η τακτική κατανάλωση ενός μίγματος μελιού - μηλόξυδου έχει αποδειχθεί ότι βελτιώνει τα επίπεδα χοληστερόλης (και το πιο σημαντικό, την αναλογία μεταξύ καλής και κακής χοληστερίνης) και επίσης να μειώσει την υψηλή πίεση του αίματος, η οποία είναι ένας σημαντικός παράγοντας κινδύνου για καρδιακές παθήσεις. Έμμεσα, βοηθά επίσης στο να προάγει την υγεία της καρδιάς μέσω της απώλειας βάρους, δεδομένου ότι η παχυσαρκία είναι μια άλλη κοινή αιτία για καρδιακά προβλήματα.
Το όφελος συμπερασματικά είναι ότι, ενώ το μηλόξυδο και το μέλι, είναι από μόνα τους ωφέλημα  για την υγεία, μαζί αποτελούν ένα πραγματικά τρομερό συνδυασμό που μπορεί να αποτρέψει και να θεραπεύσει μια ποικιλία προβλημάτων υγείας, από τα οποία πολλά είναι χρόνια και σοβαρά.

Blog Widget by LinkWithin

2 σχόλια:

  1. Δεν μας λετε και που θα βρουμε μηλοξυδο. Οπου κοιταξα δεν το βρηκα. Ουτε πως να το παρουμε. Ξεχωριστα σε σαλατες η σε συνδυασμο με μελι και ποια ειναι η δοσολογια?

    ΑπάντησηΔιαγραφή